Wiadomość gry 30 czerwca 2004, 15:27

autor: Maciej Myrcha

Pierwsza kronika Lineage II opublikowana

Firma NCsoft poinformowała o pojawieniu się na rynku pierwszego uaktualnienia swojego niezwykle popularnego MMORPG, Lineage II: The Chaotic Chronicles. Uaktualnienie to nosi nazwę Chronicle 1: Harbingers of War i jest darmowe dla wszystkich subskrybentów Lineage II poprzez automatyczne pobranie ze strony gry.

Chronicle 1: Harbingers of War to nowe potwory, przedmioty i zadania oraz przede wszystkim funkcjonalność, na którą gracze czekali od dawna - oblężenia zamków na wielką skalę. Możecie sobie wyobrazić setki graczy biorących udział w takich oblężeniach, walki na miecze, chmary strzał zasnuwające niebo, wszechobecną magię, ogromne potwory i Golemy Oblężnicze? Zdobytym zamkiem można oczywiście zarządzać i ulepszać go a także nająć żołnierzy i oczekiwać na odparcie kolejnych, potencjalnych ataków.

Wśród nowych zadań pojawi się quest Dragon Cave, który zaowocuje możnością zmierzenia się ze smokiem o imieniu Antharas. Oprócz widocznej "smokowatości", niemiłej aparycji oraz nieświeżego i bardzo ognistego oddechu, posiada on umiejętność kontrolowania poczynań gracza, w związku z czym pokonanie go będzie wymagało współpracy i skoordynowania działań kilku(nastu) graczy.